Golf în scopuri caritabile: 10 000 de euro au fost oferiți de 7777.md pentru copii cu nevoi speciale

12.10.2021

Responsabilitatea socială este o prioritate pentru compania NGM Company, care administrează portalul 7777.md, singurul site autorizat de pariuri sportive din Moldova. O demonstrație a acestui adevăr a avut loc, în week-end, în localitatea Chetrosu, raionul Anenii Noi, unde s-a desfășurat primul turneu caritabil de golf din țara noastră. Premiul acestui eveniment sponsorizat de 7777.md, în valoare de zece mii de euro, a fost direcționat către orfelinatul pentru copii cu nevoi speciale din Orhei.

Turneul a reunit la start 7 echipe, formate din diplomați străini, acreditați în Moldova, oameni de afaceri din țara noastră și de peste hotare. Directorul NGM Company, Plamen Milanov, a evoluat în tandem cu ambasadorul Bulgariei în țara noastră, Evgueni Stoytchev. Administratorul portalului 7777.md spune că este mândru că a contribuit la crearea unor condiții mai bune pentru copiii din orfelinat.

”Am reuşit să organizăm ceva foarte interesant, Charity Cup, cupa binefacerii, la care participă atât reprezentanţi ai Federaţiei de Golf, cât şi reprezentanţi ai corpului diplomatic. Și credem că este important, în primul rând, pentru societatea moldovenească, pe care ne propunem să o susţinem şi, desigur, pentru beneficiarii şcolii internat pentru copilaşi care se confruntă cu probleme”, a spus Plamen Milanov.

Roman Ostapenco, Președintele Asociației de Golf din Moldova, își dorește ca acest turneu să devină o tradiție frumoasă și să contribuie și la alte cauze nobile, iar premiul pus la bătaie de 7777.md, l-a șocat plăcut.

"Ideea a apărut de la partenerul general, 7777.md, noi am susținut, mai ales pentru că și ceilalți membri ai asociației și prietenii noștri au reacționat pozitiv la 100%. Speram că acest turneu să fie unul anual”, și-a arătat entuziasmul președintele Asociației de Golf.

Reprezentanţii misiunilor diplomatice, acreditate în țara noastră, au acceptat provocarea din prima, fiind de-a dreptul fericiți că premiul mare va ajunge la copii.

”Azi este despre caritate, deci, particip cu plăcere la asemenea activităţi. Sunt mulţi copii, mulţi oameni care au nevoie de ajutor, iar noi, reprezentanţii Ambasadei, suntem interesați să-i ajutăm pe cei nevoiaşi”, spune Antonio Ionio, directorul economic al Ambasadei Italiei în Moldova.

Directorul interimar al Casei-Internat pentru copiii cu dizabilităţi din Orhei, Zinaida Tcacenco, a menționat, profund emoționată, că banii de la evenimentul de caritate sunt ca o gură de aеr pentru instituția pe care o conduce. Cu ajutorul sponsorizării, va fi amenajată curtea orfelinatului, iar copiii se vor bucura de un spațiu amenajat special pentru ei.

”Până acum, scoteam plapume și saltele ca ei să stea la aer, iar cu ajutorul acestei donații vom putea amenaja curtea, să punem bănci, să instalăm foișoare, vom putea face o schimbare pentru copii”, a precizat directorul interimar al instituției.

Casa-Internat din Orhei îngrijește de 188 de copii cu deficiențe mintale.