Loteria Națională îi ajută pe canotorii Oleg și Serghei Tarnovschi să obțină rezultate remarcabile la olimpiadă

14.04.2021

Loteria Națională ajută sportivii de performanță să obțină cele mai bune rezultate la Jocurile Olimpice. De acest suport se bucură și canotorii Oleg și Serghei Tarnovschi. Ei urmează să se califice la olimpiada de la Tokyo şi beneficiază de burse lunare pentru a se pregăti de marele eveniment sportiv.

Pasiunea băieților pentru canotaj vine din fragedă copilărie. La vârsta de 10 ani ei deja pluteau pe canoe.

"Am început să facem canotaj din copilărie, căci şi părinţii noştri aveau această activitate şi au obţinut succese. Tata este maestru în sport la nivel internaţional. Mama este maestru în sport al URSS. Mai mult chiar, tata a participat şi la Campionatul Mondial", a povestit Serghei Tarnovschi, canotor profesionist.

Frații Tarnovschi se pregătesc de Campionatul European de Kaiac-canoe, unde vor depune eforturi pentru a obține calificare la olimpiadă.

"Noi am ajuns la etapa finală de pregătiri şi aşteptăm deja competiţia. Avem şanse foarte mari. Vom depune toate eforturile pentru a ajunge pe primul loc şi ne vom lupta până la sfârşit", a menționat sportivul Oleg Tarnovschi.

Oleg beneficiază de o bursă lunară în valoare de 8 000 de lei, iar Serghei - de 20 000 de lei. Sportivii moldoveni sunt recunoscători Loteriei Naționale pentru ajutorul material acordat.

"E un suport enorm pentru pregătirile noastre de competițiile internaționale. Aceasta ne stimulează şi ne face să ne simţim apreciaţi pentru munca şi eforturile depuse", a adăugat Oleg.

NGM Company, partenerul privat al Loteriei Naționale a Moldovei în domeniul loteriilor și pariurilor sportive a oferit până acum 600 000 de lei pentru pregătirea sportivilor moldoveni de Olimpiada de la Tokyo. 13 sportivi și 13 antrenori beneficiază lunar de suport financiar. Agentul economic va oferi în total 1 200 000 de lei.

Și nu uita - jucând cu Loteria Națională, contribui la pregătirea sportivilor moldoveni pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo!