Loteria Națională a ajutat de 100 de familii nevoiașe din satul Zăbriceni, raionul Edineț

17.08.2020

Bătrânii, familiile cu mulți copii și persoanele cu necesități speciale din comuna Zăbriceni, raionul Edineț, s-au convins că Loteria Națională este gata să ajute în cele mai complicate perioade . Campania sociala ”Loteria Națională – Avem grijă de dumneavoastră” a ajuns în această localitate cu 100 de colete cu produse alimentare de primă necesitate și dezinfectanți.

Primarul satul Zăbriceni a menționat că declanșarea pandemiei de Covid-19 reprezintă o mare provocare pentru sătenii săi, care sunt la limita sărăciei și îndură multe greutăți.

”În perioada pandemică, oamenii țintuiți la pat, bătrânii de peste 70 de ani, invalizii și familiile social-vulnerabile au nevoie de ajutor. Vă mulțumim, sunteți prima companie care a venit în comuna Zăbriceni cu acest suport”, a declarat primarul localității, Valentina Derevenciuc.

Totodată, Loteria Națională a oferit autorităților locale 20 de litri de combustibil, pentru ca ajutoarele sociale să fie livrate în siguranță la casa fiecare beneficiar.

Campania socială ”Loteria Națională – Avem grijă de dumneavoastră” se va desfășura până la sfârșitul lunii august și are scopul de a ajuta cele mai vulnerabile categorii sociale în perioada restricțiilor provocate de pandemia de Covid-19. Satele beneficiare sunt selectate, săptămânal, prin tragere la sorți cu ajutorul unui program electronic certificat, bazat pe numere aleatorii.