Ajutor din partea NGM Company: 50 de mii de lei și 100 de pachete cu alimente pentru satul Drujba

10.08.2021

Oamenii din satul Drujba, raionul Ungheni, cu groază își amintesc despre noaptea de 2 spre 3 august. Furtuna de o violență fără precedent a smuls zeci de acoperișuri, a făcut una cu pământul culturile agricole din câmpuri și a doborât pomii din livezi. A fost grav deteriorată școala și biblioteca din sat. În această situație, în ajutor le-a venit partenerul privat al Loteriei Naționale a Moldovei în domeniul loteriilor și pariurilor sportive. NGM Company a oferit 100 de colete cu produse alimentare și a contribuit cu 50 de mii de lei la reparația școlii.

Localnicii spun că vântul a rupt foile de ardezia, a doborât garduri din piatră și a frânt pomi. Unii dintre ei au avut nevoie de ajutorul medicilor de la ambulanță. ”Bătrânii care au peste 80 de ani, spun că nu au mai văzut așa momente în viața lor”, își amintește de acea noapte Tatiana Sîrbu, primarul comunei Hârcești, din care face parte satul Drujba.

Furtuna a făcut țăndări și acoperișul școlii și bibliotecii din sat, amplasate în aceeași clădire. Directorul școlii primare-grădiniță din satul Drujba, Angela Chitoroagă, spune că la câteva zile după furtună, a început sa cadă tavanul peste tot. Cu toate acestea, Angela Chitoroagă este optimistă și speră că toate lucrările vor fi încheiate până la 1 septembrie, când copiii vor reveni din vacanță. Urmează să găsim niște resurse materiale și financiare ca să facem înapoi totul. Chiar mă închin în fața dumneavoastră că ați fost primii care ne-ați dat vestea, v-ați sensibilizat și ați venit la noi”, a venit directorul cu un mesaj de mulțumire.

Partenerul privat al Loteriei Naționale a Moldovei a oferit pentru oamenii din sat și 100 de pachete cu produse alimentare de primă necesitate. ”Această donație din partea Loteriei Naționale este un ajutor substanțial, la moment actual, pentru locuitorii comunei, cât și pentru școală”, spune primarul Tatiana Sîrbu.

Donația oferită de partenerul privat al Loteriei Naționale a Moldovei din domeniul pariurilor sportive și loteriilor face parte din campania socială ”Alături de oameni”. Pe parcursul lunii august, 2100 de familii din 21 de sate vor primi pachete cu produse alimentare de primă necesitate. De un astfel de suport până acum au beneficiat peste 6 mii de familii.