Încă 50 de veterani au primit suport financiar de la NGM Company

26.08.2021

În ajunul Zilei Independenței Republicii Moldova, NGM Company, partenerul privat al Loteriei Naționale în domeniul loteriilor și pariurilor sportive a lansat o nouă inițiativă socială. De această dată, 50 de veterani au primit un ajutor financiar de câte 1000 de lei. Beneficiarii au fost selectați cu ajutorul Biroului pentru relații cu veteranii de la Cancelaria de Stat.

”Veteranii sunt cei care au stat la baza independenței țării noastre și acest ajutor, ca și tot ceea ce facem până acum, este modul nostru de a ne exprima recunoștința față de sacrificiul lor”, a menționat reprezentantul NGM Company, Alexandru Gîscă.

Șeful Biroului pentru relații cu veteranii de la Cancelaria de Stat, Nicolae Gîrbu, a salutat inițiativele companiei și a menționat că este vorba despre un exemplu foarte bun de responsabilitate socială a businessului.

”Atunci când oferi ceva unui cetățean mai dezavantajat, facem lucruri bune, noi facem ca în general lumea să fie mai bună. Sper ca pe viitor, atât statul, cât și asociațiile obștești să aibă o colaborare mai strânsă cu agenții economici, în așa fel, încât calitatea vieții veteranilor de război să se îmbunătățească. Vă mulțumim din suflet pentru această atenție și contribuție”, a spus Nicolae Gîrbu.

Nu toți beneficiarii de ajutor financiar au fost prezenți la ceremonia de înmânare a cecurilor, unii dintre ei fiind imobilizați la pat. Aceștia vor primi banii în conturile lor bancare. Veteranii prezenți spun că se confruntă cu probleme de sănătate, iar pensiile și alocațiile pe care le primesc nu acoperă, în deplină măsură, necesitățile lor. În această situație, suport oferit constant de NGM Company îi ajută să depășească unele probleme.

Din 2019 și până acum, peste 120 de veterani de război au primit ajutor financiar din partea NGM Company, partenerul privat al Loteriei Naționale a Moldovei în domeniul loteriilor și pariurilor sportive.