NGM Company, Alături de oamenii din satul Drujba: Vor primi colete cu produse alimentare și bani pentru reparația școlii

06.08.2021

NGM Company, partenerul privat al Loteriei Naționale a Moldovei în domeniul loteriilor și pariurilor sportive va oferi ajutor locuitorilor și administrației satului Drujba din raionul Ungheni, afectat serios de furturnile din această săptămână.

”Suntem solidari cu localnicii din acest sat și le vom oferi 100 de pachete cu produse alimentare de primă necesitate în cadrul campaniei ”Alături de oameni”. De asemenea, compania noastră va oferi 50 de mii de lei pentru reparația tavanului din clădirea în care sunt amplasate școala și biblioteca. Sperăm că, datorită acestei contribuții, lucrările de reparație vor fi încheiate mai repede, iar copiii vor putea merge la școală, de la 1 septembrie”, a declarat Plamen Milanov, directorul NGM Company.

Furtuna de la începutul acestei săptămâni a deteriorat acoperișurile în aproape 90 de case din satul Drujba, raionul Ungheni. Administrația instituției de învățământ spune că, vântul puternic și ploile au afectat grav și tavanul clădirii școlii și bibliotecii și cu forțe proprii nu vor putea face față distrugerilor.

NGM Company, partenerul privat al Loteriei Naționale a Moldovei în domeniul loteriilor și pariuriurilor sportive a lansat recent campania ”Alături de oameni”, în cadrul căreia va oferi mai mult de 2000 de colete cu produse alimentare pentru oamenii nevoiași din cel puțin 20 de sate din țară. Campanii similare au fost desfășurate pe parcursul anului 2020, când din cauza restricțiilor legate de COVID-19, mii de oameni au rămas fără locuri de muncă și surse de existență. Până acum, peste 6400 de familii au primit colete cu produse alimentare de primă necesitate și dezinfectanți.

De asemenea, compania a oferit ajutor sub formă de consumabile pentru 35 de spitale raionale și a transmis medicilor din țară două aparate moderne de ventilație artificală a plămânilor, folosite pentru a salva viețile pacienților cu COVID-19. De la sfârșitul anului 2018, NGM Company a alocat pentru proiecte de responsabilitate socială peste 4 milioane de lei.