În luna august, Loteria Națională a oferit ajutor la 2000 de familii din 20 de sate

01.09.2020

Toată luna august, Loteria Națională a fost alături de oamenii din sate, care au fost afectați de pandemia COVID-19. În această perioadă, 2000 de familii au primit ajutoare sub formă de produse alimentare de primă necesitate și dezinfectanți, dar și speranță că lucrurile se vor schimba în bine.

Zilnic, de luni și până vineri, echipa Loteriei Naționale a mers prin localitățile selectate cu ajutorul sistemului bazat pe numere aleatorii. În 20 de sate, campania ”Loteria Națională – avem grijă de Dumneavoastră” a fost întâmpinată cu bucurie și recunoștință de vârstnici, familii cu mulți copii și oameni cu nevoi speciale.

Mulți beneficiari spuneau că pentru ei contează nu doar produsele alimentare oferite, dar și posibilitatea de a vorbi cu cineva, pentru că rar când cineva le trece acum pragul. Primarii satelor în care a ajuns echipa Loteriei Naționale au primit câte 20 de litri de carburanți, ca să transporte ajutoarele la poarta fiecărei familii și să reducă la minimum riscurile de infectare pentru oameni.

În total, pe parcursul lunii august, Loteria Națională a oferit 2000 de colete cu ajutoare de primă necesitate pentru oamenii din 20 de sate. Autoritățile locale au primit 400 de litri de carburanți . În acest mod Loteria Națională își confirmă responsabilitatea socială față de comunitate și oameni.

Actuala campanie a fost o continuare a unei acțiuni ample, desfășurată în perioada 17 aprilie – 16 mai, pe durata stării de urgență. Atunci, în jur de 4200 de familii din Republica Moldova au primit ajutor din partea Loteriei Naționale. În cadrul aceleiași campanii, Loteria Națională a oferit Institutului de Medicină Urgentă un aparat performant de ventilare a plămânilor.