NGM Company lansează noua campanie ”Alături de oameni” pentru a ajuta persoanele vulnerabile de la sate

04.08.2021

Partenerul privat al Loteriei Naționale a Moldovei în domeniul loteriilor și pariurilor sportive, NGM Company a dat start unei campanii noi de caritate, ”Alături de oameni”. Pe parcursul lunii august, 2000 de familii nevoiașe din 20 de sate vor beneficia de pachete cu produse alimentare de primă necesitate.

Campania a fost lansată în două localități din raionul Edineț. Primarul satului Fetești a salutat inițiativa NGM Company și a subliniat importanța ei.

”Populația satului este în descreștere, ca în majoritatea localităților din Republica Moldova. O bună parte din oameni sunt plecați peste hotare. Ținem să mulțumim Loteriei Naționale pentru ajutorul acordat la 100 de familii social-vulnerabile din localitatea noastră. Va fi un sprijin substanțial în viața de toate zilele”, a declarat Ion Munteanu.

Pachetele alimentare conțin ceai, ulei, cereale și paste făinoase. Și primarul satului Viișoara, Edineț, a menționat că persoanele nevoiașe din localitate au nevoie de suport constant.

”Avem peste 100 de persoane cu necesități speciale, cu grad de invaliditate, țintuite la pat. Vreau să aduc mulțumiri Loteriei Naționale că și-a adus aminte de noi în această perioadă pandemică”, a menționat Ina Ciubotaru.

Amintim că, de la sfârșitul anului 2018, NGM Company a alocat peste 4 000 000 de lei pentru diferite proiecte sociale. Până acum, în jur de 6200 de familii nevoiașe din sate au beneficiat de ajutor sub formă de colete alimentare și mijloace de dezinfectare a mâniilor.

Totodată, 35 de spitale raionale au primit 3,5 tone de lichid dezinfectant pentru mâini, 35 de mii de măști, 8750 de perechi de mănuși, peste 1000 de combinezoane de protecție de unică folosință. Iar Institutul de Medicină Urgentă și Spitalul Raional Soroca au recepționat de câte un aparat performant de ventilare a plămânilor.