Campania Loteriei Naționale pentru sistemul medical – vă ajutăm ca să ne protejați

24.11.2020

Medicii de la spitalele raionale din țară, aflați în prima linie de luptă cu virusul COVID 19, salută campania Loteriei Naționale ”Avem grijă de Dvs” și spun că ajutorul primit sporește șansele la viață pentru pacienți și siguranța personalului medical. Până acum, 14 spitalei raionale din țară au primit în total 14 000 de măști de unică folosință, 3 500 de perechi de mănuști, 420 de costume de protecție și 1 400 de litri de lichid dezinfectant pentru mâini.

”Orice lot de echipament de protecție este un semn de susținere pentru noi, siguranță și încredere, ca să oferim cât mai multe șanse la viață. Acum avem în spital 22 de pacienți infectați cu COVID, dintre care doi sunt în stare foarte gravă. Este binevenit ajutorul din partea Loteriei Naționale”, spune Oxana Vrabie, medic epidemilog, Spitalul Raional Hâncești.

Campania Loteriei Naționale a ajuns la spitalul din Leova exact în momentul potrivit. De câteva zile, numărul pacienților cu COVID-19 a crescut, iar stocurile de consumabile s-au epuizat rapid.

”Ajutorul Loteriei Naționale este cu atât mai important, întrucât chiar astăzi am rămas practic fără măști de protecție și vă mulțumesc pentru ajutorul acordat. Va fi o susținere în această luptă”, a mulțumit directorul Spitalului Raional Leova, Andrei Malașevschi.

O situația asemănătoare este și la Cahul. ”Necesitățile spitalului ce țin de mijloace de protecție – măști, mănuși, bonete, combinezoane, sunt extrem de mari”, spune vicedirectorul instituției, Elena Tatu, care a mulțumit Loteriei Naționale pentru implicare.

În cadrul campaniei sociale ”Avem grijă de Dumneavoastră”, Loteria Națională va oferi donații pentru mai mult de 30 de spitale raionale ca să reducă riscul de infectare a personalului medical cu noul coronavirus. Donația va include câte 100 de litri de lichid bactericid pentru dezinfectarea mâinilor, 30 de costume de protecție, 250 de perechi de mănuși și 1000 de măști pentru fiecare spital. Aceste mijloace de protecție sunt destinate nu doar medicilor, dar și pacienților, deoarece cadrele medicale intră în contact zilnic cu zeci și chiar sute de oameni.

Actuala campanie este o continuare a unor acțiuni sociale ample, desfășurate în acest an. Până acum, în jur de 6200 de familii din sate au primit ajutor din partea Loteriei Naționale sub formă de colete alimentare și mijloace de dezinfectare a mâniilor. În cadrul aceleiași campanii, Loteria Națională a oferit Institutului de Medicină Urgentă un aparat performant de ventilare a plămânilor.