Avem grijă de Dumneavoastră: Loteria Națională a oferit ajutor la patru spitale din nordul țării

08.12.2020

Patru spitale raionale din nordul țării au primit săptămâna trecută ajutor din partea Loteriei Naționale. Ca urmare, în cadrul campaniei sociale ”Avem grijă de Dumneavoastră”, 23 de instituții medicale au primit deja mijloace pentru protecția medicilor și pacienților, destinate reducerii riscului infectării personalului medical cu noul coronavirus. La fiecare spital au fost livrate câte 100 de litri de lichid bactericid pentru dezinfectarea mâinilor, 30 de costume de protecție, 250 de perechi de mănuși și 1000 de măști.

În fiecare instituție echipa Loteriei Națională a fost întâmpinată cu cuvinte de mulțumiri.

”Mijloacele de protecție se consumă foarte repede. Avem multe consultații, mulți pacienți, iar numărul angajaților medicali scade. Vă suntem foarte recunoscători pentru acest ajutor – pentru mijloacele de protecție și de dezinfectare”, a spus adjunctul directorului Spitalului raional din Bălți, Elena Croitoru.

În cadrul campaniei sociale „Avem grijă de Dumneavoastră”, Loteria Națională va oferi ajutor la peste 30 de spitale raionale.

Actuala campanie este o continuare a unor acțiuni sociale ample, desfășurate în acest an. Până acum, în jur de 6200 de familii din sate au primit ajutor din partea Loteriei Naționale sub formă de colete alimentare și mijloace de dezinfectare a mâniilor. În cadrul aceleiași campanii, Loteria Națională a oferit Institutului de Medicină Urgentă un aparat performant de ventilare a plămânilor.