Loteria Națională lansează o nouă etapă a campaniei ”Avem grijă de Dumneavoastră” – vor fi oferite ajutoare pentru spitale

09.11.2020

Pandemia noului coronavirus pune presiune enormă pe sistemul medical al țării noastre, iar medicii depun în continuare eforturi foarte mari ca să salveze viețile pacienților cu COVID-19. Loteria Națională își exprimă admirația pentru munca nobilă a cadrelor medicale și vine să le susțină efortul. În data de 2 noiembrie, partenerul privat al Loteriei Naționale a Moldovei, NGM Company, a dat start unei noi etape a campaniei sociale ”Avem grijă de Dumneavoastră”.

Echipa noastră va merge prin spitalele din toate raioanele țării și va oferi donații care să reducă riscul de infectare a personalului medical cu noul coronavirus. Donația va include câte 100 de litri de lichid bactericid pentru dezinfectarea mâinilor, 30 de costume de protecție, 250 de perechi de mănuși și 1000 de măști pentru fiecare spital. În total, ne propunem să ajungem în peste 30 de instituții medicale din toată țara.

În acest mod, Loteria Națională își propune să ofere mijloace de protecție care să fie folosite în spitale, atât de medici, cât și de pacienți, pentru a reduce riscurile de infectare a personalului medical.

Săptămâna trecută, echipa Loteriei Naționale a ajuns la spitalele din Anenii Noi, Căușeni, Ceadîr-Lunga, Comrat și Vulcănești.

Actuala campanie este o continuare a unor acțiuni ample, desfășurate din luna aprilie a acestui an. Până acum, în jur de 6200 de familii din sate au primit ajutor din partea Loteriei Naționale sub formă de colete alimentare și mijloace de dezinfectare a mâniilor. În cadrul aceleiași campanii, Loteria Națională a oferit Institutului de Medicină Urgentă un aparat performant de ventilare a plămânilor.