Loteria Națională a ajutat deja 19 spitale regionale

02.12.2020

Campania socială a Loteriei Naționale „Avem grijă de Dumneavoastră” se extinde tot mai mult în fiecare zi. Deja 19 spitale raionale din întreaga tară au primit ajutoare umanitare, sub formă de mijloace de protecție împotriva infecției cu noul coronavirus. Fiecare instituție medicală a primit câte 100 de litri de lichid dezinfectant pentru mâini, 30 de costume de protecție, 250 de perechi de mănuși și 1 000 de măști.

Directorii spitalelor și-au exprimat recunoștința față de gestul Loteriei Naționale și au remarcat necesitatea asistenței acordate.

„Astăzi, cel mai important lucru pentru instituțiile medicale este protecția. Noi suntem supuși riscului din partea fiecărui pacient care vine și este posibil infectat cu COVID-19. Mulțumesc foarte mult pentru ajutorul oferit. Faceți un lucru mare, care este apreciat atât de lucrătorii medicali, cât și de pacienții spitalului nostru ”, a spus directorul medical al Spitalului Raional Orhei, Elena Palanciuc.

„Și lucrătorii noștri medicali au fost infectați. Pandemia pune o presiune mare pentru bugetul instituției noastre, de aceea orice ajutor umanitar este bine-venit”, a declarat Ludmila Capcelea, directorul Spitalului Raional Florești.

În cadrul campaniei sociale „Avem grijă de Dumneavoastră”, Loteria Națională va ajuta peste 30 de spitale raionale ca să reducă riscul de infectare a personalului medical cu noul coronavirus.

Actuala campanie este o continuare a unor acțiuni sociale ample, desfășurate în acest an. Până acum, în jur de 6200 de familii din sate au primit ajutor din partea Loteriei Naționale sub formă de colete alimentare și mijloace de dezinfectare a mâniilor. În cadrul aceleiași campanii, Loteria Națională a oferit Institutului de Medicină Urgentă un aparat performant de ventilare a plămânilor.