Loteria Națională a ajutat două femei care au avut de suferit din cauza războaielor

31.12.2019

Loteria Națională a decis să coloreze sărbătorile de iarnă ale celor mai triști ca noi. În data de 27 decembrie, în timpul unei ceremonii de comemorare, la 40 de ani de când sute de tineri moldoveni au fost trimiși să lupte în Afganistan, Loteria Națională a oferi ajutoare materiale în valoare de 5 000 de lei pentru două femei care au avut de suferit în urma războiul.

Vorbim despre Eugenia Vasilieva de 98 de ani, care în anii celui de-al doilea război mondial a fost asistentă medicală și a salvat zeci de vieți. Tot ea a luptat în rândul pușcașilor marini, fiind singura femeie din Moldova în marina Uniunii Sovietice.

Doamna Vasilieva, care este îngrijită doar de fiică, are o pensie mică, se confruntă cu grave probleme de sănătate, iar apartamentul în care locuiește necesită reparație.

Veterana de război visează să ajungă la parada de 9 mai, de la Moscova.

În ajunul sărbătorilor, Loteria Națională i-a oferit ajutor material și Ulianei Morari, soțul căreia a căzut pe câmpul de luptă. Femeia este nevăzătoare și s-a bucurat foarte mult de acest gest de atenție.

”Veteranii sunt oamenii care întotdeauna au pus interesele țării mai presus de interesele proprii. În multe cazuri, acești fii și fiice ale națiunii au plătit prețul sănătății și chiar al vieții pentru ca tinerele generații să nu știe ce înseamnă ororile războiului”, a spus directorul general al Loteriei Naționale a Moldovei, Vlad Hîncu.

În acest an, de asemenea, de ajutor social din partea Loteriei Naționale au beneficiat și 40 de veterani de război, care au primit câte 6 000 de lei.