Medici, despre campania Loteriei Naționale: un ajutor oferit la timp, care ne va proteja

13.11.2020

Loteria Națională întinde o mână de ajutor medicilor din țară și continuă campania socială din perioada pandemiei.

Scopul acesteia este să contribuie la creșterea siguranței celor care sunt în prima linie a lupte cu infecția COVID-19. În cadrul campaniei ”Avem grijă de Dumneavoastră”, zece spitale raionale au primit până acum donații de consumabile de protecție. Este vorba despre instituțiile medicale din Anenii Noi, Căușeni, Ceadîr-Lunga, Comrat, Vulcănești, Strășeni, Călărași, Nisporeni, Fălești și Ungheni.

Acțiunea a fost salutată de cei care luptă pentru sănătatea oamenilor. ”De la începutul pandemiei, 13 angajați medicali de la spitalul nostru s-au îmbolnăvit. Ajutorul dvs este vital pentru noi. Mulțumim Loteriei Naționale pentru mijlocele de protecție donate”, spune directorul Spitalului Raional Călărași, Silvia Bobescu.

În cadrul campaniei sociale ”Avem grijă de Dumneavoastră”, Loteria Națională va oferi donații pentru mai mult de 30 de spitale raionale ca să reducă riscul de infectare a personalului medical cu noul coronavirus. Donația va include câte 100 de litri de lichid bactericid pentru dezinfectarea mâinilor, 30 de costume de protecție, 250 de perechi de mănuși și 1000 de măști pentru fiecare spital. Aceste mijloace de protecție sunt destinate nu doar medicilor, dar și pacienților, deoarece cadrele medicale intră în contact zilnic cu zeci și chiar sute de oameni.

Actuala campanie este o continuare a unor acțiuni sociale ample, desfășurate în acest an. Până acum, în jur de 6200 de familii din sate au primit ajutor din partea Loteriei Naționale sub formă de colete alimentare și mijloace de dezinfectare a mâniilor. În cadrul aceleiași campanii, Loteria Națională a oferit Institutului de Medicină Urgentă un aparat performant de ventilare a plămânilor.