NGM Company a oferit un ajutor de 50 000 de lei pentru veterani de război

02.03.2021

Zece veterani ai conflictului de la Nistru au primit, din partea NGM Company, partenerul privat al Loteriei Naționale a Moldovei în domeniul loteriilor și pariurilor sportive, un ajutor financiar în mărime de 5 000 de lei fiecare. Suportul a fost acordat în preajma Zilei Memoriei și Recunoștinței, marcată în data de 2 martie.

Reprezentantul NGM Company, care a înmânat cecurile de 5 000 de lei, a precizat că proiectul de susținere socială a veteranilor a fost inițiat acum doi ani.

”Ne-am convins că veteranii de război, bărbații care și-au jertfit ceea ce au mai de preț, adică sănătatea, au nevoie de susținere acum, pentru că mulți dintre ei au grave probleme de sănătate și au nevoie de tratamente costisitoare de lungă durată. Din acest motiv, mai ales că NGM Company este o companie cu responsabilitate socială ridicată, noi am decis că permanent vom oferi suport societății, în cazul dat – veteranilor de război”, a precizat responsabilul de comunicare al NGM Company, Alexandru Gîscă.

Prezent la eveniment, ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, a salutat responsabilitatea socială a companiei, care deja de câțiva ani oferă suport financiar veteranilor.

”Eu consider că este un gest nobil din partea companiei, partenerul Loteriei Naționale, care a venit cu această frumoasă susținere a veteranilor în ajun de 2 martie, Comemorarea celor căzuți și celor care au participat la acest conflict”, a declarat Victor Gaiciuc.

La rândul său, Nicolae Gîrbu, șeful Biroului pentru relații cu veteranii de la Cancelaria de Stat, a spus că nu toate problemele veteranilor pot fi rezolvate, în momentul de față, cu efortul statului și este binevenită implicarea businessului. ”Este un gest de atenție față de curajul, patriotismul de care au dat dovadă veteranii”.

Beneficiarii ajutorului din partea companiei private spun că acești bani îi vor ajuta să depășească unele greutăți financiare, mai ales că mulți dintre ei sunt inapți de muncă.

În contextul evenimentului, reprezentanții uniunilor veteranilor consideră că statul trebuie mai activ să colaboreze cu mediul de afaceri pentru a oferi o protecție socială mai bună celor care au luptat pentru independența Republicii Moldova.

”Noi toți, ministerele de forță – Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, trebuie să conlucrăm cu asociațiile și organizațiile care au posibilitate financiară să ne acorde asistență pentru prelungirea vieții veteranilor de război”, a menționat colonelul Nicolae Macovei, copreședintele Uniunii Ofițerilor din Republica Moldova.

Până acum, 50 de veterani ai conflictelor armate au primit ajutor din partea NGM Company. Partenerul privat al Loteriei Naționale a Moldovei în domeniul pariurilor sportive și loteriilor a anunțat recent că responsabilitatea socială este o parte importantă a activității sale și că va continua proiecte care să aducă un folos real societății. În perioada 2018-2020, pentru diferite proiecte sociale, compania a alocat mai mult de 1,4 milioane de lei.