Locuitorii comunei Cărpineni au primit ajutoare din partea Loteriei Naționale

08.05.2020

Durerea oamenilor ne solidarizează! Asta și-a spus echipa Loteriei Naționale, pornindu-se spre un alt sat care a beneficiat de ajutor în cadrul campaniei #Stațiacasă, noi vă ajutăm! Astfel, 100 de pachete cu produse alimentare de primă necesitate au ajuns la vârstnicii, familiile numeroase și persoanele cu necesități speciale din comuna Cărpineni, raionul Hâncești.

Primarul localității a mulțumit Loteriei Naționale pentru ajutorul acordat în aceste timpuri dificile.

”În perioada pandemiei cea mai mare problemă este deplasarea cetățenilor la magazine pentru a procura produse alimentare. Există și o hotărâre a Comisiei pentru Situații Excepționale care interzice deplasarea cetățenilor cu vârsta de peste 63 de ani. Și iată pentru sătenii mei acest ajutor înseamnă o rază de lumină la capătul tunelului”, a declarat primarul comunei, Ion Cărpineanu.

Echipa noastră a vizitat-o și la Elena Cojocari, care este țintuită într-un scaun cu rotile.

”Eu sunt invalidă din copilărie. Atunci încă mă puteam deplasa, dar iată împlinesc 20 de ani de când mă chinui așa. Acest ajutor pentru mine este important și vă mulțumesc mult că ați ajuns la mine”, a spus femeia.

Autoritățile locale din Cărpineni au primit și 20 de litri de combustibil pentru a putea livra pachetele cu alimente și dezinfectanți la fiecare persoană vulnerabilă din localitate, astfel fiind redus riscul de infecție cu noul tip de Coronavirus.

Campania #Stațiacasă, noi vă ajutăm! a fost lansată în data de 17 aprilie și va dura până la sfârșitul stării de urgență din țară.