Loteria Națională a oferit ajutor material pentru doi bătrâni singuratici și bolnavi din satul Calfa, raionul Anenii Noi

31.12.2019

Moș Savva de 82 de ani este imobilizat la pat, iar mătușa Claudia are 72 de ani și este nevăzătoare. Bătrânii nu au copii și îi îngrijește doar asistenta socială din sat. Vârstnicii locuiesc în condiții greu de imaginat: casa este cu pereții fisurați, tavanul spart. Soba veche practic nu funcționează, nu au apă în casă, televizor sau mașină de spălat rufele.

În ajunul Anului Nou, Mircea Marco și Natalia Gordienko au vizitat bătrânii și le-au adus produse de primă necesitate: alimente, produse de igienă personală, lemne de foc și alte obiecte care le vor face viața un pic mai ușoară. Bătrânii s-au bucurat de cadouri, dar și de posibilitatea de a schimba o vorbă cu cineva.

În această lună, Loteria Națională a oferit ajutoare materiale de 5 000 de lei pentru alte patru familii nevoiașe. Printre beneficiari se numără o familie cu opt copii, alta cu nouă copii, crescuți doar de mamă, patru micuți rămași fără mamă, care a fost răpusă de cancer și un băiețel care luptă acum cu leucemia.