40 de veterani de război vor primi ajutor material din partea NGM Company

07.10.2019

NGM Company, partenerul privat al Loteriei Naționale a Moldovei, a răspuns îndemnului de ajutor, lansat de Uniunea Veteranilor Sf. Gheorghe Biruitorul și Uniunea Ofițerilor din Republica Moldova. Ambele organizații au atras atenția asupra problemelor cu care se confruntă veteranii de război din țară și care devin mai grave în prag de iarnă. Astfel, NGM Company a decis să ofere un ajutor material pentru 40 de veterani de război. Fiecare dintre ei va primi, timp de un an, câte 6 000 de lei.

Lansarea proiectului social a avut loc, luni, 7 octombrie, la Centrul de Cultură şi Istorie Militară. În cadrul prezentării, președintele Uniunii Veteranilor Sf. Gheorghe Biruitorul, Victor Alerguș, cavaler al ordinelor ”Ștefan cel Mare” și ”Steaua Roșie”, a menționat că veteranii de război au nevoie permanentă de tratament. ”Mulți dintre membrii organizației noastre sunt cu grad de dizabilitate sever, obligați de circumstanțe să cheltuiască mii de lei pe lună pentru medicamente și proceduri medicale fără de care nu pot trăi. În perioada rece a anului apar, însă, și alte costuri mari – pentru încălzire, de exemplu. Și veteranii de război sunt puși în situația să aleagă – să continue tratamentele costisitoare, la care nu pot renunța sau să rupă din banii pentru medicamente ca să plătească facturile de întreținere”, a explicat Victor Alerguș.

Detalii despre proiectul de ajutor pentru veterani de război a oferit directorul NGM Company, Plamen Milanov. Acesta a precizat că NGM Company, creată de investitori bulgari, se ghidează în activitatea sa de principiile europene de responsabilitate socială a businessului.

”Astăzi oferim certificate pentru 6 000 de lei la 20 de veterani de război, iar până la sfârșitul anului, vor primi astfel de certificate încă 20 de veterani”, a explicat directorul NGM Company.

”Misiunea companiei noastre este de a participa activ la viața societății, să contribuie la dezvoltarea sportului, educației, dar și a echității sociale. Am primit apelul asociațiilor de veterani, am văzut în presă istorii de viață ale acestor bărbați și nu am putut rămâne indiferenți față de problemele veteranilor. Sincer sperăm că, datorită acestui ajutor, vor fi soluționate unele dintre problemele veteranilor”, a mai spus Plamen Milanov.