Fotbal

1) Primul marcator - Pariul se referă la un anumit jucător care să fie marcator al primului gol, fie într-o anumită perioadă de timp a evenimentului (de ex. „Primul gol din meci” sau „Primul gol din repriza a 2-a”), fie la faptul că este primul marcator pentru echipa sa (de ex. „Primul marcator – Echipa X”). Mizele vor fi returnate în cazul jucătorilor care nu iau parte la meci sau intră pe terenul de joc după marcarea golului la care se referă pariul. Auto-golurile nu contează la determinarea rezultatului acestei oferte. Dacă golul la care face referire pariul este considerat un auto-gol, următorul jucător care marchează un gol (care nu este auto-gol) și este conform cu parametrii ofertei de pariere va fi considerat a fi rezultatul câștigător. Dacă nu se marchează niciun gol (sau nu se mai marchează în continuare, după caz) care să nu fie auto-goluri și care să îndeplinească parametrii ofertei de pariere, atunci toate pariurile vor fi considerate pierdute.

2) Ultimul marcator - Pariul se referă la un anumit jucător care să fie marcator al ultimului gol, fie într-o anumită perioadă de timp a evenimentului (de ex. „Ultimul gol din meci” sau „Ultimul gol din repriza 1”), fie la faptul că este ultimul marcator pentru echipa sa (de ex. „Ultimul marcator – Echipa X”). Mizele vor fi returnate în cazul jucătorilor care nu iau parte deloc la meci. În toate celelalte cazuri pariurile rămân valabile, indiferent de momentul intrării/înlocuirii jucătorului. Auto-golurile nu contează la determinarea rezultatului acestei oferte. Dacă golul la care face referire pariul este considerat un auto-gol, jucător care a marcat golul anterior (care nu este auto-gol) și este conform cu parametrii ofertei de pariere va fi considerat a fi rezultatul câștigător. Dacă nu se marchează niciun gol (sau nu există alte goluri anterioare, după caz) care să nu fie auto-goluri și care să îndeplinească parametrii ofertei de pariere, atunci toate pariurile vor fi considerate pierdute.

3) „Scorecast" și „Matchcast” sunt oferte de pariere în care este posibilă parierea simultană pe o anumită apariție (de ex. Primul marcator) combinat cu o altă apariție din același eveniment sau alt eveniment relevant (de ex. Scorul exact din meci sau rezultatul meciului). Dacă pariul se referă la Primul sau Ultimul marcator se vor aplica, dacă este cazul. Mizele vor fi returnate în cazul jucătorilor care nu iau parte deloc la meci. . În toate celelalte cazuri pariurile rămân valabile, indiferent de momentul intrării/înlocuirii jucătorului. Auto-golurile nu contează la determinarea rezultatului acestei oferte.

4) Dacă nu este specificat sau indicat altfel referitor la oferta de pariere, toate celelalte pariuri referitoare la gol vor necesita ca jucătorul (jucătorii) menționat (menționați) să joace de la începutul meciului pentru ca pariurile să fie valabile. Auto-golurile nu vor conta niciodată ca un gol marcat de orice jucător selectat.

5) La toate pariurile referitoare la cartonașe galbene/roșii, puncte de avertisment, etc., vor conta la determinarea rezultatului pariului doar cartonașele arătate jucătorilor în momentul în care se află pe teren. Cartonașele, acțiunile disciplinare, suspendările, impuse asupra oricărei persoane care la momentul sancțiunii nu joacă sau nu ar trebui să joace pe teren, precum și măsurile disciplinare luate după terminarea oficială a meciului nu sunt luate în considerare.

6) Toate pariurile referitoare la măsurile disciplinare pentru persoane (de ex. cartonaș galben, cartonaș roșu, număr de faulturi) necesită ca jucătorul (sau jucătorii) să participe de la începutul meciului pentru ca acestea să fie valabile.

7) „Punctele de avertisment” sunt calculate conform următoarei reguli: Cartonaș galben = 10 puncte, Cartonaș roșu = 25 de puncte. Numărul maxim de puncte pentru un jucător este 35.

8) Pariurile „Head to Head" și „Peste/Sub" care implică performanțele a unuia sau a mai multor jucători din meci sunt considerate valabile cu condiția ca jucătorii prezentați să înceapă meciul pentru ca pariurile să fie în vigoare.

9) Pariurile „Head to Head" și “Peste/Sub” care implică performanța unuia sau a mai multor jucători în eveniment/turneu sunt considerate a fi valabile cu condiția ca toți jucătorii prezentați să participe la eveniment/turneu la un anumit moment pentru ca pariurile să fie în vigoare.

10) Toate pariurile care se referă la Totalurile colective ale turneului (cum ar fi Goluri, Cornere, Cartonașe, Penalty-uri, etc) vor avea rezultatul determinat în funcție de statisticile oficiale ale asociației conducătoare. Dacă nu este specificat altfel, valorile cumulative ale acestor pariuri vor include eventualele prelungiri (de ex. Reprize de prelungire) dar nu și loviturile de pedeapsă pentru departajare.

11) Dacă nu se specifică altfel, toate pariurile referitoare la o anumită echipă care să câștige un număr/o selecție de trofee în același sezon va fi bazat pe performanța respectivei echipe în următoarele competiții: liga națională, echivalentul corespunzător pentru FA Cup și Cupa Ligii, precum și în Liga Campionilor sau Europa League. Celelalte trofee (de ex. interne și Super Cupa Europei, Cupa Mondială a Cluburilor) nu sunt luate în considerare.

12) „Dubla internă" va fi considerată victoria echipei în campionatul național și în echivalentul național al FA Cup.

13) În scopul decontării, pariurile referitoare la numărul de cartonșe arătate de arbitru vor fi luate în considerare după cum urmează:

· Cartonaș galben = 1

· Cartonaș roșu = 2

· Un cartonaș galben și unul roșu = 3

· Doua cartonașe galbene și un cartonaș roșu = 3

Maximum de cartonașe pentru un jucător este de 3. Doar cartonașele acordate jucătorilor eligibili în prezent, conform C.14.5 vor fi luate în considerare.

14) Pariurile pe posibilitatea ca un anumit jucător (anumiți jucători) să reușească să marcheze din anumite zone ale terenului (de ex. din afara „careului”) vor avea rezultatul determinat în funcție de poziția mingii la momentul lovirii ei de către jucător, indiferent de orice alte devieri care pot să apară pe traiectorie după șutul inițial. Pentru a aduce mai multă claritate, se înțelege că liniile care delimitează „careul” sunt considerate o parte integrală a acestei zone a terenului. Astfel, dacă un șut este tras cu mingea aflată deasupra sau atingând, chiar și parțial, liniile careului, șutul nu va fi considerat ca fiind realizat din afara careului.

15) Pariurile referitoare la un anumit jucător/jucatori care va reuși să lovească bara transversală, poarta sau orice altă parte a spatiului portii vor fi considerate valabile dacă șutul trimis nu se transformă în gol imediat după ce mingea a lovit o parte a cadrului porții. Stabilirea pariului se va face luând în considerare șuturile pe spațiul poții adverse. În cazul în care un jucător șutează către propria poartă, șutul respectiv nu va fi luat în considerare.

16) În timpul anumitor evenimente [7777.md] poate decide să ofere la pariere o selecție redusă de participanți (de ex. Orice jucător al Echipei X care nu este în listă) sau un singur participant ca o reprezentare a întregii echipe (de ex. „Orice jucător al Echipei X”). În ambele cazuri, la determinarea rezultatului, toți membrii echipei care nu sunt prezentați sunt considerați că au luat parte la start (și determinați astfel), inclusiv rezervele, indiferent dacă iau parte sau nu la meci.

17) Pariurile pe performanțele jucătorilor care încep meciul pe bancă vor fi determinate a fi nule dacă jucătorul apare în primul XI sau dacă nu ia parte deloc la meci.

18) Pe oferte precum Următorul Golgheter, Urmatorul Jucator Avertizat, Următorul pasator decisiv și Omul Meciului, mizele vor fi rambursate dacă jucătorul ales nu participă deloc la meci. Această ofertă va include toate rezultatele obținute în timpul unor eventuale Prelungiri, dar nu și în timpul Loviturilor de Departajare.

19) Pariurile pe "Urmatoarea pasă decisivă" pentru un gol anume voi fi declarate nevalide în cazul în care asociația organizatoare declară ca pentru golul respectiv nu există un pasator decisiv, dacă este autogol și/sau nu s-au înscris goluri. Rezultatele pentru această ofertă vor include toate golurile înscrise în timpul unor eventuale Prelungiri, dar nu și în timpul Loviturilor de Departajare.

20) Pariurile referitoare la transformarea și/sau rezultatul loviturilor de pedeapsă vor fi soluționate în funcție de rezultatul obținut pe terenul de joc în conformitate cu regulile asociației organiazatoare referitoare la această situație, iar în cazul loviturilor de departajare, vor rămâne valabile indiferent de formatul folosit de asociația organizatoare in timpul executării.

Ca principiu general, stabilirea pariului se va baza pe conceptul că, dacă lovitura de pedeapsă nu se transformă în gol acordat (și stabilit corespunzător), prima persoană/obiect/locație (după caz) pe care mingea o atinge după ce a fost lovită inițial va fi considerat rezultatul câștigător, fără a ține seama de orice alte persoane/obiecte pe care mingea le lovește în traiectoria sa ca urmare a devierii anterioare, dacă există. Următoarele exemple sunt emise ca o indicație generală privind stabilirea pariului.

"Golul" va fi rezultatul câștigător în cazul următoarelor scenarii de lovituri de pedeapsă transformate în gol:

Orice lovitură de pedeapsă care se transformă în gol, fără ca aceasta să fie deviată;

Portarul atinge mingea, dar lovitura de pedeapsă se transformă în gol;

Mingea atinge bara înainte ca lovitura de pedeapsă să se tranforme în gol.

"Apararea" loviturii de pedeapsă va fi rezultatul câștigător în cazul următoarelor scenarii:

· Portarul respinge lovitura de pedeapsă în afara cadrului porții;

· Portarul respinge lovitura de pedeapsă în bara laterală sau bara transversală.

"Lovirea bării" va fi rezultatul câștigător în cazul următoarelor scenarii de lovituri de pedeapsă ratate:

· Lovitura de pedeapsă lovește bara înainte ca mingea sa fie atinsă/salvată de portar;

· Lovitura de pedeapsă lovește bara și mingea se duce în afara cadrului porții.

"Orice altă ratare" va fi considerat rezultatul câștigător în cazul oricărei lovituri de pedeapsă care iese în afara cadrului porții fără să fie respinsă de portar sau să lovească bara.

Excepție la scenariile de mai sus ar fi cazul loviturilor de departajare în care mingea lovește bara, sare în portar și se transformă în gol. O astfel de lovitură de pedeapsă va fi considerată transformată în gol, în timp ce pentru o situație asemănătoare, dar care are loc în orice altă perioadă a meciului exceptând loviturile de departajare, lovituria de pedeapsă se consideră ratată, iar lovirea bării va fi considerat rezultatul câștigător.

21) Orice decizie luată cu ajutorul Arbitrajului Video Asistat (AVA) care este în contradicție cu decizia inițială luată de arbitrul de pe teren, (inclusiv non-decizii, cum ar fi să permită jocului să continue înaintea consultării video) modificând astfel modul de înțelegere a meciului la momentul plasării pariului, va face ca toate pariurile plasate în intervalul dintre momentul producerii efective a incidentului original și decizia finală a arbitrului asupra incidentului să fie considerate nule, cu excepția cazului în care cotele oferite pentru anumite pariuri nu sunt afectate de utilizarea AVA sau au fost deja luate în considerare la calcularea cotelor oferite în momentul acceptării pariului. Celelalte oferte de pariuri, inclusiv cele determinate de orice acțiune ce are loc între momentul producerii incidentului și decizia luată ca urmare a arbitrajului video, care nu sunt influențate sau alterate de AVA, vor ramâne valide.

Pentru stabilirea rezultatelor, evaluările AVA trebuie să fie considerate ca având loc în momentul incidentului inițial pentru care AVA ar fost solicitat, chiar dacă jocul nu a fost întrerupt imediat. [7777.md] își rezervă dreptul de a anula orice ofertă decisă anterior, în cazul în care decontarea pariului devine inexactă ca urmare a deciziei finale a arbitrului, cu condiția ca respectiva decizie să fie luată și comunicată înainte de încheierea meciului și/sau a intervalului de timp stabilit.

Pentru a evita orice îndoială, [7777.md] va considera că AVA a fost utilizat, dacă se înțelege acest lucru din gesturile arbitrului (ex. Gesturi cu mâna, oprirea meciului pentru a revedea el însuși incidentul) și/sau utilizarea AVA este confirmată de raportul de meci emis de organizația oficială. În cazurile în care nu este clar dacă AVA a fost utilizat din cauza lipsei de acoperire TV și/sau a rapoartelor neconcludente, [7777.md] va soluționa pariurile pe baza informațiilor obținute de la furnizorii de date și de la sursele on-line de reputație, bazându-se pe echitate.

22) În vederea stabilirii pariurilor, la ofertele care se referă la echipa care primește următorul cartonaș și/sau Totalul Cartonașelor, se va lua întotdeauna în considerare un Cartonas Roșu ca fiind un cumul de două cartonașe și pariurile vor fi stabilite în consecință. Următoarele exemple sunt oferite ca îndrumare:

• Primul cartonaș arătat în meci este roșu direct. Pariurile pe echipa care a primit acel cartonaș vor fi considerate câștigătoare pentru selecția: Cartonașul 1 și Cartonașul 2;

• Primul cartonaș arătat în meci este Cartonaș Galben urmat de cartonașul Rosu arătat direct aceluiaș jucător, fară un al doilea cartonaș galben. Pariurile pe echipa care a primit aceste cartonașe vor fi considerate câștigătoare pentru selecția: Cartonașul 1, Cartonașul 2 și Cartonașul 3.

• Primul cartonaș arătat în meci este Cartonaș Galben urmat de un al doilea cartonaș galben și de cartonașul roșu subsecvent, arătat aceluiaș jucător. Pariurile pe echipa care a primit aceste cartonașe vor fi considerate câștigătoare pentru selecția: Cartonașul 1, Cartonașul 2 și Cartonașul 3.

23) Ofertele care se referă la un jucător anume care va fi următorul avertizat/va primi un cartonaș vor fi înțelese și soluționate conform ordinii în care fiecare jucător este avertizat/eliminat de arbitru. Culoarea cartonașului arătată de arbitru nu va fi luată în considerare în soluționarea acestei oferte, iar criteriile decisive vor fi întotdeauna ordinea în care fiecare jucător se consideră că a fost avertizat de arbitru. În vederea stabilirii pariului, este posibil ca un singur jucător să fie listat de două ori ca "Următorul jucător avertizat", atâta timp cât ambele avertizări au loc la diferite întreruperi ale jocului. În cazul în care doi sau mai multi jucători vor fi avertizați în timpul aceleiași întreruperi a jocului, pariurile pe această ofertă vor fi declarate nule.

24) Orice referiri la "Lovituri Libere", atât prezentate sub forma unui singur rezultat, cât și a unui eveniment, se vor raporta la loviturile acordate pentru offsaid și pentru orice altă încălcare a regulamentului exceptând cele sancționate cu penalty.