REGULILE JOCURILOR TELEVIZATE
ORGANIZATE ȘI DESFĂȘURATE DE S.A. "LOTERIA NAȚIONALĂ A MOLDOVEI"
Text revăzut, modificat și completat la data coordonării acestuia
Capitolul I
ORGANIZATORUL JOCURILOR TELEVZATE
Articolul 1. Regulile jocurilor televizate organizate și desfășurate de S.A. "Loteria Națională a Moldovei", descrise în prezenta Anexă, reglementează procedura de realizare a opțiunii câștigătoare "Participarea la tragerea la sorți pentru jocurile TV", între câștigătorii acestei opțiuni.
Articolul 2. Jocurile televizate sunt organizate și desfășurate de S.A. "Loteria Națională a Moldovei", Organizator al jocurilor de noroc care constituie monopol de stat, sau de persoanele împuternicite de către aceasta.
Articolul 3. La jocurile televizate organizate și desfășurate de S.A. "Loteria Națională a Moldovei" (în continuare Jocurile TV) vor participa toate Biletele de loterie momentană ale Organizatorului, atunci când astfel de câștiguri sunt prevăzute în planul de distribuire a câștigului pentru un anumit tip de joc de loterie, în condițiile înregistrării a acestor Bilete, în modul stabilit de Regulile generale pentru organizarea și desfășurarea jocurilor de loterie momentană de către S.A. "Loteria Națională a Moldovei".
Capitolul II
CONDIȚIILE DETALIATE A JOCULUI TV
Articolul 4. Jocurile TV se desfășoară la orele, zilele și în condițiile anunțate în prealabil de către Organizator, prin publicarea unui anunț pe pagina sa web sau în mijloacele de informare în masă.
Articolul 5. (1) Jocurile TV organizate și desfășurate de S.A. "Loteria Națională a Moldovei" pot fi de 4 tipuri:
a) Jocul TV cu mișcări;
b) Jocul TV "Spărgătorul de safeuri";
c) Jocul TV cu prezicerea numărului următor;
d) Jocul TV special.
(2) Din totalul de participanți selectați pentru participare la Jocurile TV, în conformitate cu Regulile generale pentru organizarea și desfășurarea jocurilor de loterie momentană de către S.A."Loteria Națională a Moldovei", Organizatorul selectează aleatoriu (conform procedurii stabilite) participanții pentru fiecare tip de Joc TV în parte.
Articolul 6. Jocul TV cu mișcări
(1) Jocul TV cu mișcări se desfășoară în studiou, la acest Joc participă doi sau mai mulți participanți.
(2) În fața fiecărui participant există un număr egal de câmpuri, la capătul cărora este amplasată linia de finiș. La fiecare mișcare câștigătoare, participantul avansează cu un câmp. Obiectivul jocului este ca un participant să ajungă primul la linia de finiș.
(3) În scopul stabilirii mișcărilor participanților, în studiou, este plasat un panou care conține sectoare. Sectoarele panoului sunt etichetate cu numere, iar fiecare sector corespunde unei fotografii și/sau unui nume, și/sau altor informații ale unuia dintre participanți. Toți participanții au un număr egal de fotografii (și/sau nume și/sau alte informații) pe panou. Sectoarele panoului sunt închise, iar participanții indică unde este localizată o fotografie a unuia dintre participanți și/sau nume, și/sau alte informații.
(4) Jocul se începe cu participantul plasat în stânga câmpului de joc care, la solicitarea mediatorului, indica câți pași, unul sau doi, vor fi efectuați de către jucătorul numele, sau fotografia căruia va apărea pe sectorul selectat de acesta pe panou. După care participantul alege aleatoriul sectorul de pe panou.
(5) Participantul a cărui imagine corespunde sectorului specificat, avansează cu numărul de pași stabiliți de participantul care a făcut alegerea.
(6) Ulterior procedura descrisă în punctul 4 este repetată de către al doilea participant de la stânga la dreapta și așa mai departe, până când unul dintre participanți ajunge la linia de finiș.
(7) Participantul care ajunge primul la linia de finiș, se consideră câștigător. Organizatorul anunță în prealabil câștigul (suma/sumele de bani sau bunul/bunurile puse în joc) pentru câștigător și, eventual, câștigul de consolare pentru participanții necâștigători din acel joc.
(8) Expunerea grafică a jocului se prezintă în Fig.1 - Fig.3.

Fig.1

Fig.2

Fig.3
Articolul 7. Jocul TV "Spărgătorul de safeuri"
(1) Jocul TV "Spărgătorul de safeuri" se desfășoară în studiou, la acest Joc participă doi participanți.
(2) Jocul este desfășurat în două runde.
(3) Pentru prima rundă a jocului, în studiou se instalează safeuri, în care există plăcuțe cu sume de bani și/sau câștiguri bunuri materiale și/sau simbolul "X", iar participanții se rânduiesc la deschiderea safeurilor și câștigă suma cea mai mare din safeurile deschise.
(4) Jocul continuă, până când un participant deschide două safeuri care conțin semnul "X". Participantul, care a deschis de două ori simbolul "X" este eliminat din joc, dar lui se eliberează un câștig egal cu jumătate din suma acumulată de acesta până la momentul respectiv, sau suma minimă pre-anunțată. Participant rămas devine câștigătorul primei runde.
(6) Câștigătorul primei runde decide dacă dorește să continue jocul în următoare rundă, sau vrea să obțină suma câștigului acumulat în prima rundă. Dacă participantul dorește să participe în următoarea rundă, Organizatorul poate mări suma care poate fi câștigata de către participant în a doua rundă.
(7) În a doua rundă a jocului, în studiou, de asemenea, sunt instalate safeuri. Valoarea câștigului în runda a doua este determinată în unul din următoarele moduri:
a) În fiecare dintre safeuri, există plăcuțe, care indică dacă câștigul participantului scade sau crește într-o ordine și metodă predeterminată. Participantul alege un safeu și, în funcție de plăcuța din acesta, se determină câștigul acestuia.
b) În fiecare dintre safeuri, există plăcuță, care indică dacă câștigul participantului scade sau crește într-o ordine și metodă predeterminată. Participantul alege safeul dorit, până nu deschide un număr prestabilit de safeuri, mărind sau micșorând suma câștigului (de exemplu, 2 safeuri cu creștere) și astfel se determină câștigul final al acestuia.
(8) În prealabil mediatorul anunță că participantul poate avea alegerea ca înainte de a deschide un nou safeu, să înceteze jocul și să primească fie suma câștigului acumulat până la momentul respectiv, fie suma câștigată până la momentul respectiv micșorată sau mărită într-o ordine și metodă predefinită de Organizator. Metoda de stabilire a câștigului se stabilește de Organizator pentru fiecare emisiune în parte.
(9) Expunerea grafică a jocului se prezintă în Fig.4 - Fig.6.

Fig.4

Fig.5

Fig.6
Articolul 8. Jocul TV cu prezicerea numărului următor
(1) Jocul TV cu prezicerea numărului următor se desfășoară în studiou, la acest Joc participă un singur participant.
(2) În prealabil, în studiou este instalat un panou cu 4 sau mai multe sectoare, fiecărui sector îi corespunde un număr.
(3) Participantul apăsă un buton, care deschide un număr, care se află în primul sector de la stânga la dreapta și câștigă o sumă predeterminată indicată în sector.
(4) Participantul trebuie să prezică, dacă numărul sectorului următor al panoului este mai mare sau mai mic decât primul număr/numărul anterior.
(5) Dacă participantul a intuit corect, câștigă suma câștigului indicată în sector.
(6) În același mod, se continuă cu următoarele numere/sectoare.
(7) De asemenea, în afară de un număr, la apăsarea butonului, poate fi afișat și un simbol special în sectorul de joc. Deschiderea unui astfel de simbol aduce participantului un câștig suplimentar anunțat anterior de către mediator la decizia Organizatorului.
(8) Valoarea câștigurilor suplimentare nu depinde de suma care este pusă în joc și nu este calculată din aceasta. Suma câștigului suplimentar poate fi stabilită: în prealabil sau în timpul înmânării câștigului de către Organizator, sau prin tragere la sorți, sau prin desfășurarea unui joc suplimentar cu participantul sau în alt mod.
(9) Deschiderea unui simbol special nu este considerată o prezicere greșită. După deschiderea unui simbol cu câștig suplimentar, jocul continuă și participantul face o nouă încercare în același sector (de exemplu, repetă acțiunile în acest sector până la deschiderea unui număr).
(10) Participantul are dreptul la o singură prezicere greșită. Dacă participantul greșește a doua oară, jocul se termină și va câștiga suma obținută pentru primul număr prezis corect sau jumătate din suma acumulată până la momentul respectiv.
(11) Participantul este în drept în orice moment, să înceteze jocul și să primească suma câștigată până la momentul respectiv.
(12) În cazul în care participantul a deschis toate sectoarele de pe panou, fără a comite vreo greșeală sau doar cu o singură greșeală, el câștigă marele premiu. Suma marelui premiu este stabilită în prealabil de către Organizator, prin tragere la sorți, prin desfășurarea unui joc suplimentar cu participantul sau în alt mod.
(13) Expunerea grafică a jocului se prezintă în Fig.7 și Fig.8.

Fig.7

Fig.8
Articolul 9. Jocul TV special
(1) Cu ocazia unor sărbători sau a unor evenimente naționale sau de importanță majoră, Organizatorul poate, având la bază condiția informării prealabile a jucătorilor, să decidă desfășurarea unor Jocuri TV speciale.
(2) Jocul TV special poate fi desfășurat atât în studiou, concomitent cu celelalte Jocuri TV prevăzute de prezentele Reguli, cât și separat, cu condiția respectării prevederilor alin.(1).
(3) Informarea jucătorilor privind introducerea/organizarea unui Joc TV special se face de Organizator prin publicarea unui anunț pe pagina sa web sau în mijloacele de informare în masă. În anunț Organizatorul va explica condițiile de participare la joc, perioada de desfășurare și mărimea/tipul fiecărui câștig care urmează a fi acordat.
(4) Jocurile TV speciale pot consta în:
a) determinarea unui sau mai mulți câștigători din totalul biletelor înregistrate de către participanți, pentru participarea la tragerea la sorți pentru Jocurile TV, în perioada stabilită de Organizator (ex. ziua, săptămâna, luna, perioada precedentă extragerilor);
b) tragerea la sorți între participanții la Jocurile TV, stabilite la art.5 alin.(1) lit.a)-c);
c) alte tipuri de jocuri cu condiția informării prealabile a condițiilor de participare, dar care nu pot exceda sau veni în contradicție cu prezentele Reguli sau Regulile generale de organizare și desfășurare a jocului de loterie momentană de către S.A. "Loteria Națională a Moldovei".
Capitolul III
DISPOZIȚII FINALE
Articolul 10. Modul şi termenele de examinare şi, după caz, satisfacere a pretențiilor participanților la jocurilor televizate organizate și desfășurate de S.A. "Loteria Națională a Moldovei" sunt specificate la art.22 și art.23 din Regulile generale de organizare și desfășurare a jocului de loterie momentană de către S.A. "Loteria Națională a Moldovei".
Articolul 11. (1) Câștigurile obținute în conformitate cu prezentele Reguli sunt acordate de Organizator, la prezentarea de către Participant a Biletului câștigător, din contul Fondului destinat jocurilor TV.
(2) Fond destinat jocurilor TV este creat de Organizator în scopul acordării câștigurilor în cadrul Jocurilor TV.Acest fond se formează din venitul acumulat din vânzarea Biletelor la toate jocurile de loterie momentană desfășurate de Organizator, dacă astfel de opțiune este prevăzută în planul de distribuire a câștigului pentru acel joc de loterie și este gestionat de Organizator ca un fond unic.
(3) Câștigurile în bani sau în bunuri se achită/eliberează de Organizator după difuzarea pe post a Jocului TV respectiv, în conformitate cu prevederile art. 18 din Regulile generale de organizare și desfășurare a jocului de loterie momentană de către S.A."Loteria Națională a Moldovei".
(4) Cu titlu de excepție, de la prevederile alin.(3), Organizatorul, în funcție de disponibilitățile financiare, poate achita/elibera anumite câștiguri (de bază sau suplimentare) în timpul desfășurării Jocului TV respectiv, sau în ziua desfășurării acestuia, cu condiția respectării prevederilor art. 18 din Regulile generale de organizare și desfășurare a jocului de loterie momentană de către S.A."Loteria Națională a Moldovei".