Cricket

a. Regulile generale ale jocului de cricket

1) În cazul în care nu s-au oferit cote pentru egalitate și meciul/oferta se termină la egalitate, pariurile vor avea rezultatul stabilit conform regulii „dead-heat" în care plata va fi calculată după ce cotele sunt împărțite și înmulțite cu miza, indiferent dacă plata netă este mai mică decât miza Deținătorului contului. Dacă această prevedere va fi valabilă, va fi prezentată în comun cu oferta de pariere. În competițiile la care sunt utilizate alte mijloace pentru a determina câștigătorul după o egalitate ("Bowl out" sau „Super over") atunci ofertele vor avea rezultatul stabilit în funcție de rezultatul după parcurgerea acestor prelungiri.

2) "Parteneriatul cu cea mai mare deschidere" necesită ca ambele părți să termine parteneriatele lor de deschidere cu excepția acelor situații în care un rezultat a fost deja stabilit.

3) Cap la Cap pentru „Batting" necesită ca ambii jucători să fie în marcajul de lovire în timp ce se joacă o minge, fără a fi necesar să fie cu fața la minge. În cazul în care reprizele niciunui batsman nu sunt finalizate, pariurile vor fi anulate cu excepția acelor situații în care un rezultat a fost stabilit deja.

4) „Head to Head” pentru „Bowling" necesită ca ambii jucători să joace cel puțin o minge (1) pentru ca pariul să fie valabil.

5) Totalul „Run-uri Batsman" (Peste/Sub) necesită finalizarea reprizelor. În cazurile în care reprizele unui batsman se termină datorită condițiilor meteo sau a luminii slabe, toate pariurile pentru care rezultatul nu a fost stabilit vor fi declarate nule. Un rezultat se consideră a fi stabilit dacă un Batsman a depășit totalul Run la care pariul a fost acceptat, a fost demis sau o repriză a fost declarată. De exemplu, dacă punctajul unui Batsman este de 50 „Fără să fie Out" când jocul sau reprizele sunt terminate datorită luminii slabe sau ploii, toate pariurile pe Run-urile 50,5 vor fi anulate. Însă, toate pariurile pe „Peste 49,5 Run-uri" vor fi considerate ca fiind câștigătoare în timp ce pariurile pe „Sub 49,5 Run-uri" vor fi considerate ca pierdute. Dacă un batsman se retrage datorită unei accidentări, punctajul său la finalul reprizelor echipei sale va fi considerat rezultatul pentru respectivul pariu.

6) La parierea „Căderea următorului Wicket", dacă oricare dintre batsmani se retrage datorită accidentării înainte de stabilirea unui rezultat, toate pariurile vor fi declarate nule. Un rezultat se consideră a fi stabilit dacă totalul de reprize a depășit totalul de Run-uri la care pariul a fost acceptat. Dacă echipa declară sau atinge ținta sa, totalul obținut de echipa la lovire va fi rezultatul la market. Dacă un parteneriat este întrerupt datorită condițiilor meteo, toate pariurile vor rămâne valabile, cu excepția cazului în care jocul nu se va mai relua. În acest caz, toate pariurile al căror rezultat nu a fost stabilit vor fi declarate nule.

7) Pentru parierea pe „Următorul over" (Peste/Sub și Impar/Par), punctele extra sunt incluse pentru a stabili rezultatul pariului. Pariurile vor fi nule dacă Over-ul nu este finalizat cu excepția cazului în care rezultatul a fost deja stabilit. Market se referă doar la Over-ul prezentat (de ex. „Al 5-lea Over" se referă la Over-ul numărul 5, adică Over-ul care urmează imediat după Over-ul numărul 4).

8) La „Cursa spre X Run-uri" ambii jucători trebuie să înceapă loviturile pentru ca pariurile să fie valabile.

9) Pentru Run-urile „Primul Over", Over-ul trebuie finalizat pentru ca pariul să fie valabil, cu excepția cazului în care range-ul maxim oferit a fost deja atins. Toate punctele Extra contează în ceea ce privește stabilirea rezultatului.

10) Pentru parierea „Modalitatea la prima marcare", dacă Run-urile vor fi marcate de la un „Fără minge", punctele extra vor fi considerate ca fiind varianta câștigătoare.

11) La parierea „Wicket 1-ul Over", Over-ul trebuie să fie finalizat pentru ca pariurile să fie valabile, cu excepția cazului în care un wicket a căzut deja.

12) La parierea „Următorul om eliminat", pariurile vor fi declarate nule dacă oricare jucător se retrage datorită unei accidentări înainte ca wicket-ul să cadă sau dacă nu mai există alte wicket-uri. Ambii Batsmeni numiți trebuie să lovească la căderea wicket-ului nominalizat pentru ca pariurile să fie valabile.

13) La parierea „Metoda eliminării", pariurile vor fi declarate nule dacă oricare jucător se retrage datorită unei accidentări înainte ca wicket-ul să cadă sau dacă nu mai există alte wicket-uri. „Oricare altul" include wicket lovit, minge manevrată, obstrucționarea terenului, expirarea timpului sau lovirea de două ori a mingii.

14) Pentru parierea Impar/Par o minge trebuie jucată pentru ca pariurile să fie valabile.

15) Pariurile „Top Batsman” și „Top Bowler” plasate pe orice jucător care nu este în 11-le de start vor fi declarate nule. Pariurile pe jucătorii care sunt selecționați însă nu lovesc sau se află în câmp vor avea rezultatul determinat ca pierdut.

16) Determinarea rezultatului la „Wide-uri” se va baza pe „Run-uri” marcate din „Wide-uri” și nu pe numărul de „Wide-uri” bowled.b. Over-uri limitate (inclusiv Internaționale de o zi, Twenty20s și Meciuri interne de cricket de o zi)

1) Dacă meciul va fi transferat la o zi „de rezervă", toate pariurile rămân valabile.

2) Parierea „Head to Head” se plătește pe baza rezultatului oficial. În cazul unei egalități, regulile dead-heat explicate la Clauza 1 a Regulilor generale ale jocului de cricket se pot aplica dacă nu se folosește o altă metodă de departajare pentru a stabili câștigătorul (cum ar fi super over, bowl-off), caz în care rezultatul va fi stabilit în funcție de rezultatul acestei metode. Dacă meciul va fi declarat „fără rezultat" toate pariurile sunt nule. Oricare altă pariere pe meci (exemple High Bats, Cei mai mulți șesari, Batting & Bowling Cap la Cap etc.) nu vor include niciun rezultat care apare ca urmare a desfășurării unui tiebreaker.

3) „Top Batsman/Bowler” necesită un minim de 20 de over-uri care să fie bowled la fiecare innings pentru un Meci de o zi, cu excepția cazului în care o echipă este All-Out sau meciul este finalizat; sau un minim de 5 over-uri să fie bowled la fiecare innings pentru un meci Twenty 20, cu excepția cazului în care o echipă este All-Out sau meciul este finalizat.

4) Pentru parierea „Total Run-uri echipă”, toate pariurile vor fi declarate nule dacă numărul de Over-uri va fi redus datorită vremii sau din oricare alt motiv, de la numărul standard stabilit de Over-uri la un meci Twenty 20 sau la oricare alt meci cu Over-uri limitate. Dacă rezultatul unei astfel de oferte are rezultatul deja determinat înainte de întrerupere și nicio desfășurare ulterioară a jocului nu poate modifica rezultatul unor astfel de pariuri, atunci acestea vor avea rezultatul determinat astfel.

5) Pentru „Run-urile totale ale echipei" numărul complet de Over-uri trebuie jucate pentru ca pariurile să fie valabile (de ex. Run-uri repriză - 20 Over-uri, Primele 15 Over-uri) cu excepția cazului în care repriza se termină natural (câștig/pierdere/eliminare) sau ca urmare a faptului că rezultatul a fost deja stabilit când numărul de over-uri este redus. Reglările Duckworth-Lewis nu contează în ceea ce privește pariurile.

6) Pentru parierea „Cei mai mulți Pătrari/Șesari/Wide-uri/Run-out-uri”, dacă apariția ploii (sau oricare altă întârziere) are ca rezultat reducerea numărului de Over-uri de la valoarea inițială prevăzută la momentul acceptării pariului, atunci toate pariurile deschise vor fi declarate nule cu condiția ca reducerea la fiecare Innings este de 3 sau mai multe Over-uri la un meci Twenty 20 și de 5 sau mai multe Over-uri la alte meciuri cu Over-uri limitate. În cazul în care reducerea este de 2 sau mai puține Over-uri la un meci Twenty 20 și de 4 sau mai puține Over-uri la alte meciuri cu Over-uri limitate, pariurile vor rămâne valabile. Dacă rezultatul unei astfel de oferte are rezultatul deja determinat înainte de întrerupere și nicio desfășurare ulterioară a jocului nu poate modifica rezultatul unor astfel de pariuri, atunci acestea vor avea rezultatul determinat astfel.

7) Pentru parierea „Total Pătrari/Șesari/Wide-uri/Run-out-uri" dacă apariția ploii (sau oricare altă întârziere) are ca rezultat reducerea numărului de Over-uri de la valoarea inițială prevăzută la momentul acceptării pariului, atunci toate pariurile deschise vor fi declarate nule cu condiția ca reducerea la fiecare Innings este de 3 sau mai multe Over-uri la un meci Twenty 20 și de 5 sau mai multe Over-uri la alte meciuri cu Over-uri limitate. În cazul în care reducerea este de 2 sau mai puține Over-uri la un meci Twenty 20 și de 4 sau mai puține Over-uri la alte meciuri cu Over-uri limitate, pariurile vor rămâne valabile. Dacă rezultatul unei astfel de oferte are rezultatul deja determinat înainte de întrerupere și nicio desfășurare ulterioară a jocului nu poate modifica rezultatul unor astfel de pariuri, atunci acestea vor avea rezultatul determinat astfel..

8) Pariurile „Diferența câștigătoare" sunt nule dacă există orice reducere la Over-urile programate inițial pentru oricare dintre echipe.

9) Pariurile Cel mai mare punctaj individual sunt nule dacă există orice reducere în Over-urile programate pentru oricare dintre echipe, cu excepția cazului în care un „O sută de puncte" au fost deja marcate.

10) La echipa cu cel mai mare punctaj individual trebuie să existe un rezultat oficial al meciului pentru ca pariurile să fie valabile.

11) Pentru parierea „Echipa pentru Top Batsman” dacă apariția ploii (sau oricare altă întârziere) are ca rezultat reducerea numărului de Over-uri de la valoarea inițială prevăzută la momentul acceptării pariului, atunci toate pariurile deschise vor fi declarate nule cu condiția ca reducerea la fiecare Innings este de 3 sau mai multe Over-uri la un meci Twenty 20 și de 5 sau mai multe Over-uri la alte meciuri cu Over-uri limitate. În cazul în care reducerea este de 2 sau mai puține Over-uri la un meci Twenty 20 și de 4 sau mai puține Over-uri la alte meciuri cu Over-uri limitate, pariurile vor rămâne valabile. Dacă rezultatul unei astfel de oferte are rezultatul deja determinat înainte de întrerupere și nicio desfășurare ulterioară a jocului nu poate modifica rezultatul unor astfel de pariuri, atunci acestea vor avea rezultatul determinat astfel. În cazul unei egalități, regulile dead heat se pot aplica, conform explicațiilor din Clauza 1 a Regulilor generale ale jocului de Cricket.

12) Pentru parierea „Fifty/Century în Meci”, dacă apariția ploii (sau oricare altă întârziere) are ca rezultat reducerea numărului de Over-uri de la valoarea inițială prevăzută la momentul acceptării pariului, atunci toate pariurile deschise vor fi declarate nule cu condiția ca reducerea la fiecare Innings este de 3 sau mai multe Over-uri la un meci Twenty 20 și de 5 sau mai multe Over-uri la alte meciuri cu Over-uri limitate. În cazul în care reducerea este de 2 sau mai puține Over-uri la un meci Twenty 20 și de 4 sau mai puține Over-uri la alte meciuri cu Over-uri limitate, pariurile vor rămâne valabile. Dacă rezultatul unei astfel de oferte are rezultatul deja determinat înainte de întrerupere și nicio desfășurare ulterioară a jocului nu poate modifica rezultatul unor astfel de pariuri, atunci acestea vor avea rezultatul determinat astfel.

c. Meciuri test/Meciuri din prima ligă (inclusiv întreceri interne, de ex. Sheffield Shield)

1) Dacă un meci este abandonat oficial (de ex. datorită condițiilor precare ale terenului) atunci toate pariurile nedecise de la meci vor fi anulate.

2) La parierea pe „Rezultatul meciului" în cazul unei egalități (când ambele echipe au terminat două reprize și fiecare au același scor) toate pariurile pe oricare echipă câștigătoare pot fi plătite ca un dead-heat, conform explicațiilor din Clauza 1 a Regulilor generale ale jocului de cricket, în timp ce pariurile pe indecis sunt considerate pariuri pierdute.

3) La ofertele „1 2 (mizele se returnează în caz de egalitate)", pariurile sunt nule dacă meciul se termină indecis sau la egalitate.

4) La ofertele „Șansă dublă", pariurile vor fi nule dacă meciul se termină la egalitate.

5) Stabilirea rezultatului la ofertele „Cele mai multe puncte" se vor baza pe cine are cele mai multe puncte primite pentru meci (de ex. Sheffield Shield).

6) Ofertele „Top Batsman/Bowler” (innings) necesită finalizarea a 50 de Over-uri pentru ca pariurile să fie valabile, cu excepția cazului în care Innings au ajuns la terminarea lor naturală (inclusiv „Innings declarate”).

7) Ofertele „Top Batsman/Bowler” (meci) necesită finalizarea a 50 de Over-uri pentru ca pariurile să fie valabile, cu excepția cazului în care Innings au ajuns la terminarea lor naturală (inclusiv „Innings declarate”)..

8) Pentru ofertele „Run-uri repriză" toate pariurile vor fi nule dacă nu sunt jucate 50 de over-uri, cu excepția cazului în care repriza s-a terminat natural sau este declarată. Dacă o repriză este declarată în orice moment, pariurile vor avea rezultatul stabilit conform cu totalul declarat.

9) Parierea pe „Run-uri sesiune" necesită jucarea a 20 de over-uri într-o sesiune pentru ca pariurile să fie valabile.

10) Pentru ofertele „Terminare meci de test", în care un meci se termină indecis, câștigătorul va fi considerat ca „Ziua 5, Sesiunea 3".

11) Ofertele „Parteneriatul cu cea mai mare deschidere" se aplică doar la primele reprize.

12) Ofertele „Conducerea la prima repriză" necesită ca ambele echipe să joace sau să declare primele lor reprize pentru ca pariurile să fie valabile. În cazul unei egalități se pot aplica regulile dead heat, conform explicațiilor din Clauza 1 a Regulilor generale ale jocului de cricket.

13) Ofertele „O sută de puncte la prima repriză" necesită 50 de over-uri jucate, cu excepția cazului în care un rezultat a fost deja stabilit sau reprizele au ajuns la finalul lor natural (inclusiv reprizele declarate).

14) Pentru „Fifty/Century/Double Century într-un meci” în meciuri de Test sau First class, pariurile vor fi anulate în meciurile trase la sorți dacă numărul de Over-uri bowled este mai mic de 200, cu excepția cazului în care s-a stabilit deja un rezultat.

15) Pentru „Fifty/Century/Double Century într-un meci” în „Innings 1 Gazdă/Oaspete” în meciuri de Test sau First class, pariurile vor fi anulate dacă Innnings nu ajung la finalul lor natural (inclusiv reprizele declarate) sau dacă nu s-a stabilit deja un rezultat.

16) Pentru „Fifty/Century/Double Century într-un meci” în Oricare Innings 1 de la un meci de Test sau First class, pariurile vor fi anulate dacă Innnings nu ajung la finalul lor natural (inclusiv reprizele declarate) sau dacă nu s-a stabilit deja un rezultat.

17) Pentru „Fifty/Century/Double Century într-un meci” în „Innings 2 Gazdă/Oaspete” în meciuri de Test sau First class, pariurile vor fi anulate dacă numărul de Over-uri bowled pentru respectiva Innings este mai mic de 50, cu excepția cazului în care s-a stabilit deja un rezultat.

d. Parierea pe serii/turneu

1) Dacă nu se oferă cote la indecis pentru un pariu „Câștigător serii" și seriile sunt indecise, toate pariurile vor fi declarate nule.

2) Dacă un turneu nu este terminat, dar este declarat un câștigător sau mai mulți câștigători de către autoritatea guvernantă, pariurile sunt plătite pentru câștigător (câștigători) conform declarării (se pot aplica regulile dead heat din Clauza 1 a Regulilor generale ale jocului de cricket). Dacă nu este declarat niciun câștigător, toate pariurile vor fi considerate a fi nule.

3) Toate pariurile pe turneu includ Finalele, cu excepția cazului în care este declarat altfel.

4) Dacă din orice motiv, numărul de meciuri dintr-o Serie este modificat și nu reflectă numărul prevăzut de ofertă, toate ofertele „Scorul corect al seriei" vor fi declarate nule.

5) La ofertele „Top marcator serie/Wicket Taker" când apare o egalitate, se aplică regulile dead heat explicate în Clauza 1 a Regulilor generale ale jocului de cricket. Nu se vor face rambursări pentru jucători care nu participă. Trebuie terminat cel puțin un joc pentru ca pariurile pe turneu/serie să fie valabile.

6) Pariurile referitoare la performanțele unui anumit jucător/echipe dintr-o serie/turneu nu vor lua în considerare nicio statistică acumulată de la meciurile de încălzire.